Tüm Reklamları Kapat

Mark Millar

Mark Millar, New York Times çok satan yazarıdır ve Jupiter's Legacy, Kick-Ass, Kingsman, The Magic Order, Wanted, Old Man Logan, Marvel Civil War ve Superman: Red Son gibi eserleri ile tanınmaktadır.

Ayrıca, Los Angeles'taki Netflix Millarworld Bölümü'nün Başkanıdır ve tüm Hollywood projelerinde yürütücü yapımcı olarak görev yapmaktadır.

Yaz aylarında, Marvel onu 2000 yılında çizgi roman serilerini canlandırmak için yeni bir ekip üyesi olarak getirdi. Endüstrinin en iyi sanatçılarıyla çalışarak Ultimate X-Men ile X-Men serisini yeniden başlattı ve ardından The Ultimates ile kendi satış rekorlarını kırdı. 2006 yılında Marvel Civil War hikayesini yaratmasıyla 21. yüzyılın en maddi olarak başarılı etkinliği ve en çok satan grafik romanı oldu. Zak Penn, 2012 yapımı The Avengers filminde The Ultimates'ı şablon olarak göstermektedir ve Civil War ile klasik Wolverine: Old Man Logan filmleri de aynı adı taşıyan iki gişe rekoru kıran filme ilham kaynağı olmuştur.

Red Son adlı Superman kitabı, tarihte en çok satan Superman grafik romanıdır ve Warner Bros tarafından 2020 yılında animasyon filmine uyarlanmıştır.

Stan Lee'nin tavsiyesi üzerine Mark, Marvel'dan ayrılarak kendi karakterlerini oluşturmaya karar verdi ve Millarworld şemsiyesi altında ilk çizgi romanı Wanted'ı yayınladı. Angelina Jolie'nin başrolde olduğu 2008 yapımı Wanted, büyük bir başarı elde ederek 70 milyon dolarlık bütçeye karşılık 342 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Kick-Ass'ın da başarılı bir uyarlama olarak 2010 yılında Nicolas Cage ile birlikte beyaz perdeye taşınmasının yolunu açtı.

Marvel'dan ayrıldıktan sonra Mark, tüm dikkatini Millarworld'a yoğunlaştırdı ve Jupiter's Legacy, The Magic Order, American Jesus, Super Crooks, Sharkey The Bounty Hunter, Empress, Superior, Kingsman: The Secret Service, Chrononauts, Starlight, Nemesis, Space Bandits, MPH ve Huck gibi eserleri ortaklaşa yarattı.

Kingsman, 2015 yılında film olarak yayınlandı ve Kick-Ass gibi en az bir devam filmine yol açtı. En son çıkan Kingsman filmi, The King's Man, 12 Mart 2021 tarihinde gösterime girdi.

Netflix, 2017 yılında Millarworld'ü satın aldı ve tüm 17 satın alınan mülklerin tam haklarına sahiptir. Daha sonra Mark ve eşi Lucy Millar'ı Netflix'in Millarworld çizgi romanlarını büyük bütçeli orijinal filmler, diziler ve animasyon serilerine dönüştürme konusunda Başkan ve CEO olarak atadı.

Bu projeler arasında 2021 yılında yayınlanan Jupiter's Legacy ile Super Crooks, Huck, Sharkey The Bounty Hunter, Space Bandits, The Magic Order, Prodigy ve daha fazlası şu anda ya üretimde ya da aktif olarak geliştirilmektedir.

Satıştan hariç tutulan tek franchise Kick-Ass ve Kingsman'dır, bu eserleri Mark hala bağımsız olarak sahiplenmektedir.

Mark, yıllar boyunca sayısız endüstri ödülüne aday gösterilmiş veya ödüller kazanmıştır, bunlar arasında Eagles, Eisners, UKCAC, Speakeasy ve Wizard ödülleri bulunmaktadır.

Çizgi romanların dışında yazdığı için Glenfiddich Spirit of Scotland ödülünü, İskoçya Basın Ödülleri Onur Listesi'ni, En İyi Çizgi Roman için SFX Ödülünü, Time Dergisi'nin On Yılın Çizgi Romanı Ödülü'nü (The Ultimates için) ve iki GLAAD mükemmellik ödülünü kazanmıştır.

2012 yılında Glasgow Caledonia Üniversitesi'nden edebiyat alanında fahri doktora unvanı aldı ve 2013 yılında Film ve Edebiyat alanındaki hizmetleri için Buckingham Sarayı'nda Kraliçe tarafından MBE (Britanya İmparatorluk Nişanı) ile ödüllendirildi.

Kişisel hayatı, Mark 24 Aralık 1969'da İskoçya, Coatbridge'de doğdu. Altı çocuğun en küçüğüdür ve eşi Lucy Millar, Netflix'in Millarworld Bölümü'nün CEO'su ile evlidir. Üç kızı vardır.

(Açıklama IMDb'den Alınmıştır.
Alınma Tarihi 25 Temmzu 2023)
Mark Millar, New York Times çok satan yazarıdır ve Jupiter's Legacy, Kick-Ass, Kingsman, The Magic Order, Wanted, Old Man Logan, Marvel Civil War ve Superman: Red Son gibi eserleri ile tanınmaktadır. Ayrıca, Los Angeles'taki Netflix Millarworld Bölümü'nün Başkanıdır ve tüm Hollywood projelerinde yürütücü yapımcı olarak görev yapmakta ... Daha fazla göster
Doğum
Boyu
1,73 m
Linkler
Bu Kişiyi Raporla
Eserler (1)
Alıntılar (0)
Eser
Film
Furkan Arduç
Eseri Ekleyen
10.0/10
(10 Kişi)
Puan Ver
Sonra İzleyeceklerime Ekle
  • Raporla
Daha Fazla Eser Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close