Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Yıldızlar 4 çeşitidir. Bunlar, mavi yıldızlar genç ve kızgındırlar, sarı yıldızlar orta yaşlıdırlar ve evrendeki yıldızların bütün bir bölümü bu yıldız çeşitidir, kırmızı yıldızlar yaşlı ve ölgündürler, küçük beyaz ya da siyah yıldızlar da ölümün kapısını tıklatmışlardır. Yani ölümün eşiğindedir.
Peki sinerjisi eksik olan ülkeler kimdir. Mantığı az olan endorfini çok olan ülkelerdir. Ya onlar susuz kalacak ya biz depremlerle mücadele edeceğiz japonya gibi. Depremlerin şiddetinin artması arapların mantığa olan bağımlılığının artmasıyla doğru orantılıysa. Ozaman tsunami dolu günler kapımızda demektir. Olası bir su savaşının hali hazırda içinde oluşumuzun öncelemesini yapmak bana düştüyse. Araplara su satmak en mantıklı seçenek olduğunu düşünüyorum.
Ozaman akıllı insanlar iyiyse; kötülük zeka yani serotonin fazlasından kaynaklanıyorsa. Mutlu insanlar ya mutsuzluk arar adrenaline yönelir yada akıl arar dopamine yönelir. Eğer adrenaline yönelirse mutsuz olur. Dopamine yönelirse haz alır. Mutsuzluk küçüktür hazdan şeklinde düşünmek mantıklıysa. Ozaman akıl hazsa haz ise nefs hormonuysa. Nefs hormonunun görece arttırılması veya nefs hormonuna olan düşmanlığın azalması gerekir. Çünkü akıllı canlılar olarak aklımızı ve dolayısıyla iyiliğimizi korumak zorundayız.
Zeka bazen kötü davranışlara sebep olabilir sebebi ise cesaret fazlasının analitik düşünceyle birleşmesinden kaynaklanır. Tedavisi aklı arttırmaktır bunuda dopamin sağlar. Dopamin sağlamanın en basit yolu oksijen almaktır. Şehirler oksijen miktarının görece azaldığı bölgelerdir. Şehirlerde yaşayan insanların daha zeki ama daha kötü davranışlar sergileyen insanlar olması bundan kaynaklanır.
Dopamin eksikliği olan insanlarda muhtemelen koah hastalığı görülür. Çözümü dopamin takviyesi almaktır .Eczanelerde dopaminerjik olarak verilen ilaçların daha ulaşılabilir olması gerekir. Dopamin fazlası olan insanlarda da astım görülür. Bu sebeple herşeyin dozu çok önemlidir.
0
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Size çok kısa bir mesajımız var: Reklamları kapatmaya ne dersiniz?
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Bu iş reklamlarla olmaz! Türkiye'de bilimin sesini yükselteceksek, sizlerin ufak da olsa desteklerinize ihtiyacımız var. Evrim Ağacı Kreosus destekçilerine katılarak hem gücümüze güç katabilir, hem de Reklamsız Deneyim gibi Evrim Ağacı Premium ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Hayatının bir saatini bile boşa harcamaya cüret edebilen biri, hayatın değerini anlamamıştır.” Charles Darwin
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).