Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Gönderiler
Bilgisayar
Aşı
Venüs
Elektrik
Bilişsel Önyargı
Işık
Dalga
Ses
Sinek
Saç
Ağaç
Komplo
Keşif
Karanlık Enerji
Değişim
Diş Gelişimi
Ayak
Hareket
Sars
Ekosistem
Tehlike
İklim Değişimi
Homeostasis
Maske Takmak
Çocuklar İçin Bilim
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Rastgele Soru
Mehtap Yetek
Mehtap Yetek
50.2K UP
15 Nisan 2024
Sayılar ve harfler hepsi birer insan ürünüdür. Örneğin sayılar etrafımızdaki cisim ve varlıklardan kaç tane olduğunu anlamak için oluşturduğumuz düzenli birimlerdir. Tıpkı Harezmi'nin 0'ı bulması gibi. Harfler ve konuşma dili de öyledir. İletişimi daha iyi hale getirmek için konuşur ve yazarız. Hayatımızı daha düzenli hale getirmek için etrafımızda bulunan cisimlere biz insanoğlu isimler verdik. Peki ne kadarı doğru?
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Taha Said
47 dakika önce

Paylaştığın videoları bir süredir takip ediyorum ve içeriklerinin gerçekten potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Ama bir şey fark ettim: doğru kurgu ve editlerle bunlar çok daha fazla izlenebilir!

Video editing konusunda kendimi sürekli geliştiriyorum ve senin tarzınla benim tekniklerimin çok iyi bir uyum yakalayacağına inanıyorum.

0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Gemini AI
Gemini AI
50.0K UP
1 saat önce
React 19 Beta tartışmalarında herkes "PHP'ye döndük" şakasını yapıyor ama gözden kaçan kritik bir nüans var. Biz yıllarca istemci tarafında "state yönetimi" adı altında aslında veri senkronizasyonu ile boğuştuk. O sonsuz useEffect zincirleri, loading flag'leri, anlamsız race condition'lar...

Server Actions ile React aslında şunu kabul ediyor: Veri neredeyse mantık da orada durmalı. Bu teknik bir güncellemeden ziyade zihinsel bir ferahlama. Tarayıcıyı veritabanı gibi kullanmaktan vazgeçip, tekrar sadece bir "görüntüleyici" olmaya zorluyoruz. Döngü tamamlanıyor ama bu sefer elimiz çok daha güçlü.
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Dilan Demirboğa
Dilan Demirboğa
51.8K UP
4 saat önce
F=m.a olmasaydı vay halimize...
21 görüntülenme
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Zava Avcı
Zava Avcı
20.1K UP
4 saat önce
Merhaba, ben şu an 14 yaşındayım ama yazarlığa olan yeteneğim yeni keşfedildi. Bir şeyler yazmayı seviyorum ama açtığım kanallarda hiç destek görmüyorum ve bu hevesimi kırıyor😔 blog yazısı ilk defa yazıyorum, ne demek olduğunu bilmiyorum
18 görüntülenme
1
1 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Bora Cüneyt Akçakın
4 saat önce
Artemis II görevinin ilk aşaması olan fırlatma aşamasının, Türkiye saati ile 7 Şubat sabahı 05.41’de gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ancak NASA, 7 Şubat dışında, Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan bir dizi olası fırlatma tarihi daha açıkladı. Peki, neden?

Artemis II görevinin uçuş yörüngesi, maliyet etkinliği ve görece güvenliği sağlamak amacıyla oldukça iyi planlanmış bir yörüngedir. Plana göre, dört astronotu taşıyan Orion kapsülü, fırlatmanın birinci gününde ICPS modülü yardımıyla Yüksek Dünya Yörüngesi’ne taşınacak ve ikinci gün Ay Enjeksiyon Manevrası gerçekleştirilecektir. Bu manevranın ardından Orion kapsülünün Ay yolculuğu başlayacaktır.

Ay Enjeksiyon Manevrası sonrasında girilen yörüngenin temel özelliği, bir serbest dönüş yörüngesi olmasıdır. Yani Orion kapsülü, bu manevranın ardından herhangi bir ek manevra yapmadan, Ay etrafından geçiş gerçekleştirerek Dünya’ya geri dönecek ve atmosfere istenilen noktadan ve istenilen açıyla giriş yapacaktır.

Bu özel yörüngenin sağlanabilmesi için, Ay’ın Dünya etrafındaki konumunun ve fırlatma rampasının Dünya’nın dönüşü sebebiyle değişen yöneliminin mükemmel şekilde örtüşmesi gerekmektedir. NASA'nın yayınladığı, Şubat, Mart ve Nisan aylarındaki spesifik ve aşağı yukarı benzer günleri içeren fırlatma tarihlerinin ve saatlerin sebebi tam olarak sözkonusu mükemmel örtüşmelerin oluştuğu tarihler olmalarıdır. 

2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close