Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
OKB'deki düşünce ve davranışlar genellikle egodistonik olarak kabul edilir. Buna karşılık, obsesif kompulsif kişilik bozukluğundaki düşünce ve davranışlar genellikle egosintonik olarak kabul edilir ve bu ikisi arasında ayrım yapılmasına yardımcı olur.
Arkadaşlar Geminid meteor yağmuru yaklaştı ve ben bu meteor yağmurunu izlemek isteyenler için ne zaman olacağına dair bir blog yayımlandım, profilimden okuyabilirsiniz.
Gerçeklikle kurduğunuz ilişkiyi (yani bilinç deneyiminizi) bir kenara bırakın ve evrene bakın; ortada dalgalar ve dalgasal (enerji) desenlerden başka bir şey bulamazsınız. Gören duyan şey sadece Bilinç (evrendeki bilinç yapıları). Evren bu yapılar olmasa ne görülebilir ne duyulabilir ne de dokunulabilir durumda. Dikkat edin felsefe yapmıyoruz.
Çok fazla reklam var sitede. Aşırı ama öyle böyle değil. Elbette reklamın gerekliliklerini anlıyoruz. Ancak herhangi bir şeye göz atmaya bile fırsat vermiyor reklamlar. Bu da hiç hoş bir imaj oluşturmuyor doğrusu. Bence alelacele bir şeyler yapılmalı. @cagrimertbakirci, Ece Müker, Eda Alparslan
2
1 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Evrim Ağacı Premium'a katılın, her geçen gün artan ayrıcalıklarından faydalanın!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Reklamlar, internet sitemizin ayakta kalabilmesinin tek yolu. Ama daha iyi bir yol var: Evrim Ağacı Premium! Kreosus üzerinden, bütçenizi zorlamayacak bir miktarda bize destek olarak sitemizdeki bütün reklamları kapatabilir, Evrim Ağacı Premium kullanıcılarının her geçen gün artan ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Entelektüel olgunlaşma doğumda başlamalı ve yalnızca ölüm ile sonlanmalıdır.” Albert Einstein
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).