Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
Keşfet
Akış
İçerikler
Gönderiler
Hamile
Enerji
Memeli
Antibiyotik
Amerika
Hızlı
Abiyogenez
Boyut
Depresyon
Patlama
Avrupa
Antik Dna
Veri Bilimi
Yıldız
Göç
Tardigrad
Analiz
Atmosfer
Covid-19
Kilometre
Halüsinasyon
Lazer
Beyaz
Aslan
Hastalıkların Tedavisi
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Rastgele Soru
Zeynep Ergüleş
11 Mart 2025
COVID-19 aşısından sonra kalp krizi ve felç vakalarının görülme sıklığı azaldı
Nature Communications'da bugün yayımlanan çalışma , kalp krizi ve felç gibi arteriyel trombozların görülme sıklığının COVID-19 aşısının ilk dozundan sonraki 13 ila 24 hafta içinde %10'a kadar daha düşük olduğunu gösterdi. İkinci dozdan sonra, görülme sıklığı AstraZeneca aşısı alındıktan sonra %27'ye kadar ve Pfizer/Biotech aşısı alındıktan sonra %20'ye kadar daha düşüktü.
76 görüntülenme
2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Bilge Su Öney
5 dakika önce
Bi' Kelime #11 5/7 Bu haftanın kelimesi biraz zorladı
10:03

⬛⬛⬛⬛🟩🟨🟨⬛⬛🟨
⬛🟩⬛⬛🟩🟨⬛⬛⬛⬛
⬛🟩⬛🟨⬛⬛⬛🟨⬛🟨
🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩⬛🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩
🔥 6 günlük seri
https://evrimagaci.org/bi-kelime
0 görüntülenme
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kaan Ekinci
Kaan Ekinci
20.3K UP
15 dakika önce
Bilgi bir ışık gibidir. Onu kullanırsanız daha parlak olur, kullanmazsanız söner. Alexander Everett
0 görüntülenme
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı
48 dakika önce
Tahlequah adıyla bilinen J35 orkası, 2018 yılında doğumdan kısa süre sonra ölen yavrusunu burnuyla iterek Pasifik sularında tam 17 gün boyunca taşıdı. Yaklaşık 1600 kilometre süren bu uzun yolculukta cansız beden ne zaman derinlere kaysa, J35 peşinden dalıp onu inatla yüzeye çıkardı. Biyolojik ve enerjetik açıdan çok maliyetli olan bu eylem, araştırmacılar tarafından doğrudan kaydedilen nadir davranışlardan biri oldu. Hayvan davranış bilimi, gözlemlenen eylemi insan hisleriyle etiketlemeden önce sadece ortadaki bu ağır fiziksel çabaya odaklanır. 2025'te bilim insanları aynı orkayı yeniden izlerken benzer bir tabloyla karşılaştı. Tahlequah, yeni kaybettiği başka bir yavruyu burnuyla suyun yüzeyinde tutarak yüzüyordu.
0 görüntülenme
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
3 saat önce
Profillerin açılmaması sorunu giderildi arkadaşlar. 😊
0 görüntülenme
4
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Geleceği tahmin etmenin en kolay yolu, onu icat etmektir."
Alan Kay
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)