Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Taylan Taylan'ın cevabı ödüllü bir soruda en iyi cevap seçildi! Ödüllü cevabı okumak için tıklayın!
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Gönderiler
Canlılık Ve Cansızlık Arasındaki Farklar
Kimyasal
Nöron
Böcek
Görme
İnsan Evrimi
Pandemik
Kadın Sağlığı
Pediatri
Karar Verme
Çalışma
Yılan
Kontrol
Komplo
Soğuk
Çevre Kirliliği
Hava
Albert Einstein
Yaşamın Başlangıcı
Yaban Hayatı
Kanıt
Koku
Ecza
İklim Krizi
Kalıtım
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Rastgele Soru
Handan Yortanlı
23 Şubat
Bir itirafta bulunarak başlamak istiyorum. Charlotte Perkins Gilman’ın aslında üçleme olarak yayınlanan kitaplarını okumaya yanlış sıralama ile başlamışım. Bu nedenle daha önce Kadınlar Ülkesi kitabı ile ilgili kişisel düşüncelerimi paylaşmıştım. Bu nedenle diğer kitaplar ile ilgili de kişisel düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Dağı Yerinden Oynatmak

Kitabın arka kapak yazısında Ütopya olarak sınıflandırıldığını okudum ancak bana yine Kadınlar Ülkesi kitabında olduğu gibi ütopyadan çok Distopya hissi yaşattı. Bunun nedeni sanırım toplum düzeninin bu seferde çocuklar üzerinden kurgulanması. Ayrıca 30 yıl içinde toplumsal olarak bu şekilde bir değişimin mümkün olduğuna, kitaptaki ana karakter gibi ben de ikna olamadım.

Aslında kitapta anlatılan ya da kurgulanan dünya çok mantıklı bir dünya. Ancak kitabı okumaya devam ettikçe yeni toplum yapısının sanki o kadar da güzel olamayacağı düşüncesine kapıldım. Yazar, okuyucuyu bilinçli olarak mı bu şekilde yönlendirmek istedi onu anlayamadım.

Kadınlar Ülkesi kitabında beni asıl rahatsız eden konu toplumun kurgulanmasının Anneliki çok yüceltmesi yüzündendi. Bu kitapta rahatsız eden ise Çocukların çok yüceltilmesi ve kadınların dayatmaları sonucunda erkeklerin psikolojik olarak baskılanması. Evet şimdiki toplumumuzda erkeklerin bu baskıyı kadınlar için kullanıyor olması ne kadar doğru değilse, kadınlar tarafından uygulanan bu baskı da bana göre doğru değil. Bir toplumda ( eril ya da dişil ) bireye bırakılması gereken özgür seçim ve var olma hali ne kadar doğal, baskıdan uzak olursa, bulunmamız gereken noktaya daha sağlıklı varmış oluruz diye düşünüyorum.

Kitapta beğendiğim ve keşke dediğim tek nokta, çocuk sahibi olduktan sonra bireyi anne ve baba olarak değerlendirmekten ziyade, çocuğu olan özgür bireyler olarak değerlendirirsek ve belirli kalıplara sokmaya çalışmazsak nasıl iyi şeyler yapilabileceğinin anlatılması oldu. Annelik ve Babalık yükümlülüğü altında kalan bireylerin kendilerini kısıtlamak zorunda kalmaları hem bireysel kayıplara hem sosyolojik olarak toplumsal kayıplara da yol açıyor maalesef.
43 görüntülenme
4
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Meryema Şermet
Meryema Şermet
149.3K UP
1 saat önce
Nabız #22 | 1450 puan
🟥🟥🟨🟧🟥
https://evrimagaci.org/nabiz
Hocam, doğru cevabı girmeme rağmen hata veriyor. İnsan bir düşünüyor, acaba yanlış mı biliyorum diye. Ribozom da harfleri doğru girdiğime de eminim.
1
1 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Asel Şenol
Asel Şenol
109.5K UP
10 saat önce
yokluğunla sarmalandım dün gece ki
farkında olmadan sarılmışım kendime
dilimin ucunda susmalarım dururken
seni ne çok sevdiğimi bağırırdım

sen sessizliğimi bile dinliyordun
söyleyemediklerimi anlıyordun
gözyaşlarımın durağıydı omzun
kent dar geldiğinde ona sığınırım

ne sohbetler edildi bilsen bir
seninle el ele gezdik şehir şehir
göğe uzandık yıldızlara dokunduk
düşlerimde onlar bile sönüklerdi
ışığın hepsini gölgeledi bir bir
2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tuncay Çelik
Tuncay Çelik
100.4K UP
10 saat önce
Sanırım tadı kaçmaya başladı 😐
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Rüveyda Ayvaz
Rüveyda Ayvaz
76.6K UP
10 saat önce
Evrim Ağacı @cagrimertbakirci Evrim ağacı yeni moda geçince hiçbir kişinin (kendim de dahil) göremiyorum bunu çözebilir misin evrim ağacı?
@cagrimertbakirci
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Rüveyda Ayvaz
Rüveyda Ayvaz
76.6K UP
10 saat önce
Nabız #22 | 1800 puan
🟩⬛🟩🟥⬛
🔥 3 gün seri
https://evrimagaci.org/nabiz
Yine nazara geldik...
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"İnsanlar zalimken kuzu, boyun eğerken kurt gibi gözükür."
Carl von Doren
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)