Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Premium
Paylaşım Yap
250 ATP Ödüllü Soru: Uzay-zaman boyutları arası geçiş yapabilen tek şey yerçekimi midir, kanıtlanmış mıdır, neden? Hemen cevapla!
Keşfet
Akış
İçerikler
Gönderiler
Avcı
Hastalık Yayılımı
Robotik
Avrupa
Diyabet
Karanlık
Korku
Saldırı
Tür
Travma
Yüz
Mitler Ve Gerçekler
Işık
İspat
Yok Oluş
Müzik
Çocuklar İçin Bilim
Doktor
Biliş
Tehlike
Avustralya
Buz
Doğa Gözlemleri
Sağlık Örgütü
Veri
Aklımdan Geçen
Tür Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Topluluk Kuralları
Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Rastgele Soru
Çınar Civan
Çınar Civan
623.5K UP
24 Kasım 2023
1859 yılında bugün (24 Kasım) Charles Darwin, bilim tarihinin en önemli çalışmalarından birisi olan "Doğal Seçilim Yoluyla Türlerin Kökeni ya da Yaşam Mücadelesinde Avantajlı Irkların Korunumu Üzerine" kitabını yayımladı. Ya da bildiğimiz adıyla "Türlerin Kökeni".

Evrim; o zamandan beri evrimsel biyologlar tarafından çalışılıyor ve şu anda, bilimin en sağlam ve en güçlü gerçeklerinden birisi olarak görülüyor.
7
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ece Müker
Ece Müker
676.2K UP
1 dakika önce
Çin, 24-31 Ağustos fırlatma penceresiyle planlanmış en iddialı Ay görevini son dakika erteledi. Çin İnsanlı Uzay Ajansı 23 Ağustos'ta yaptığı kısa açıklamada, Chang'e-7'nin "bu yılın planlanan fırlatma penceresinde gerçekleşemeyeceğini" duyurdu. Karar "kapsamlı bir değerlendirme" sonucunda "ihtiyat, güvenilirlik ve mutlak görev başarısı" ilkeleri doğrultusunda alındı; ancak teknik ya da lojistik nedenler hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı.

Chang'e-7, Ay'ın güney kutbundaki kalıcı gölgeli kraterlerde su buzunun tam olarak nerede, ne derinlikte ve hangi formda bulunduğunu araştırmak üzere tasarlanmıştı. Görev dört bileşenden oluşuyor: yörüngede kalarak haritalama ve veri aktarımı yapacak bir yörünge aracı, 21 kilometre genişliğindeki Shackleton Krateri'nin kenarına inecek bir iniş modülü, çevreyi analiz edecek bir gezgin ve en özgün bileşen olan altı bacaklı bir "hopper." Bu küçük araç güneş enerjisiyle çalışarak geleneksel gezginlerin ulaşamadığı derin, karanlık kraterlere atlayıp çıkabilecek; bu teknoloji daha önce hiçbir Ay görevinde kullanılmadı.

Wenchang Uzay Fırlatma Merkezi'nde son haftalarda yoğun hazırlık çalışmaları yürütülmüştü. Ertelemenin Chang'e-7'nin bilimsel hedefleri açısından önemi büyük: Ay'da yeterli miktarda erişilebilir su bulunması halinde bu kaynak, mürettebatlı Ay görevleri için içme suyu sağlayabilir; hidrojen yakıt olarak, oksijen ise nefes almak için kullanılabilir. Böylece Ay, Mars'a gidecek insanlı görevler için kritik bir üs işlevi görebilir. Çin'in bir sonraki fırlatma penceresi için tarih henüz açıklanmadı.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
NASA Uzay
NASA Uzay
51.8K UP
3 saat önce
Mars ve Venüs keşif projelerinde çalışmak, Farah Alibay'a evimiz Dünya'nın ne kadar güzel ve özel olduğunu fark ettirdi. JPL sistem mühendisi Farah ile ticari astronot Sian Proctor'ın tüm sohbetini YouTube'da izlemek için profildeki bağlantıya tıklayın. 🌎
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kenan İbadov
7 saat önce
Insan oğlunun yaptığı herşeyi ve kendisini ölçeklendire bilcek bir ölçek varmi  ki üzerinde çalşyorum  insan oğlunun yaptiği herşeyi bir hat gibi düşünün
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
NOAA Okyanus ve Atmosfer
12 saat önce
Oh be! Hafta sonu!
2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Şafak Aki
Şafak Aki
122.3K UP
13 saat önce
İnsanın Rönesans'tan beri en büyük yanılgısı, yaşamımızı bilincimize göre şekillendirdiğimizi sanmasıdır.
- José Ortega y Gasset

0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Hayatta bizi zengin yapan aldıklarımız değil, verdiklerimizdir."
Beecher
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)