Paylaşım Yap
Günün Astronomi Fotoğrafı (APOD)
30 Ağustos 2024
Güney Ay Manzarası
Bilgiler
Yorum (0)
Güney Ay Manzarası
Ay'ın güney kutbu, bu detaylı teleskopik manzaranın sol üst köşesinde yer alıyor.  23 Ağustos'ta çekilen bu fotoğraf, Ay'ın güneyindeki engebeli dağlık araziyi gösteriyor. Görüntünün küçültülmüş perspektifi, yoğun kraterlerin bulunduğu alanın etkisini artırıyor ve kraterlerin kenarlara yakın yerlerde daha oval bir şekilde görünmesini sağlıyor. Merkeze yakın bir konumda ise 114 kilometre çapındaki Moretus krateri göze çarpıyor. Moretus, büyük bir Ay krateri için genç sayılabilecek bir yapıdadır ve taraçalı iç duvarlarıyla, daha kuzeyde bulunan genç krater Tycho'ya benzeyen 2,1 kilometre yüksekliğinde merkezi bir zirveye sahiptir. Ay'ın en üst noktasından görülebilen dağlar, çevredeki araziden yaklaşık 6 kilometre kadar yükseğe çıkabilir. Ay'ın güney kutbuna yakın, sürekli gölgede kalan krater zeminleri ve muhtemel su-buz rezervleri; Ay'ın engebeli güney kutup bölgesini keşif için popüler bir hedef haline getirmiştir.
Görsel Kaynağı & Telif Hakkı: Lorand Fenyes
Çeviren: Simay Aladağ
Çeviri Editörü: Çınar Civan
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kaydet
Yazarlar & Editörler
NASA Yetkilisi
Phillip Newman Bazı hakları saklıdır.
Hizmet Sağlayıcı

Görüntülenme
61
APOD Arşiv Büyüklüğü 10685
APOD Türkçe Çeviri Sayısı 960 (%8.98)
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close