Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Günün Astronomi Fotoğrafı (APOD)
12 Ekim 2020
Bilgiler
Yorum (0)
Asteroit Bennu’ya Doğru Alçalış
Bir asteroide iniş yapmak nasıl bir şey olurdu? Henüz bunu başaran bir insan yok; ama NASA’nın robotik uzay aracı OSIRIS-REx, gelecek hafta 101955 Bennu asteroidinin yüzeyine dokunmayı deneyecek. Amaç, yakınlardaki bu küçük gezegenden bir örnek alıp 2023’te ayrıntılı analiz için Dünya’ya geri getirmek. Sunulan video, Bennu’nun kayalık yüzeyinin dijital haritasına dayanarak 500 metrelik, elmas biçimli asteroide doğru alçalmanın nasıl görüneceğini gösteriyor. Bu harita, OSIRIS-REx’in son 1,5 yılda topladığı görüntü ve yüzey verilerinden oluşturuldu. Video, Bennu’yu hızla dönerken göstererek başlıyor; bu hız, gerçek 4,3 saatlik dönme süresinden çok daha fazla. Dönüş durduktan sonra sanal kamera sizi engebeli yüzeyin hemen üstüne indiriyor ve Simurgh adı verilen, ev büyüklüğünde bir kaya çıkıntısının etrafında dolanıyor. Arkada ise daha düz olan Roc çıkıntısı seçiliyor. Örnek Dünya’ya başarıyla ulaşırsa; genç Dünya’yı “tohumlamış” olabilecek organik bileşikler, ender ya da sıra dışı element ve mineraller ve Güneş Sistemimizin erken tarihine dair ipuçları için titizlikle incelenecek.
Çeviren: Evrim Ağacı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kaydet
Yazarlar & Editörler
NASA Yetkilisi
Phillip Newman Bazı hakları saklıdır.
Hizmet Sağlayıcı

Görüntülenme
0
NASA APOD Arşivi (Toplam) 11287
EA APOD Çeviri Projesi (İlerleme) 11177 (%99.03)
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Gözlediğimiz Evren değil, Evren'in bizim sorgulama yöntemimiz sonucunda ortaya döktükleridir."
Werner Heisenberg
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)