Merhabalar.
Bende ileride "kozmoloji" okumak istiyorum.
Ve lafı hiç uzatmadan bazılarını söylüyorum: Başyapıt = 1. "Carl Sagan - Cosmos" ve "Soluk Mavi Nokta" son olarak "i Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı"
Bende bu işlerde işin gerçeğini de öğrenmek gerek dolayısıyla "Richard Feynman- Feynman Fizik dersleri Serisi"
İşin içine biraz daha eğlence atmak istersek "Douglas Adams- Otostopçunun Galaksi Rehberi serisi" iyi bir tercih olur.
Bunun dışında bence bilimin işleyişi , metodolojisi ve gerçeğini anlamak için "Arsel B. Acar ve Çağrı M. Bakırcının ortak yazımı olan "Şüphecinin El Kitabı " okunması gereken bir eser.
Çünkü neyi neden ve nasıl anlaman gerektiğini öğrenmen lazım.
Son olarak şunu da belrtmem lazım "Stephen Hawking – Zamanın Kısa Tarih"
Büyük Patlama'dan kara deliklere, kararlı durum teorisinden kuantum mekaniğine kadar kozmolojinin temel meselelerini ağır matematiğe girmeden zihinde canlandıran bir klasik.
Bilimle kal.
Teşekkürler ,saygılarımla.