Ayetler dikkatli incelendiğinde tam tersi "değiştirildiğinin kanıtı" bile olabilir. Günümüz Kuran'ı ile Muhammed döneminden en fazla 100 yıl sonra yazılmış bu Kuran kıyaslandığında dikkat çeken birkaç husus var:
1) Hiçbir noktalama işareti olmaması. Kuran kursunda "hareke" olarak öğretilen Arapçadaki bu noktalama işaretlerinin amacı bir harfin hangi sesle okunacağı konusunda okura yardımcı olmak. Dönemin Kuran'ında hareke kullanılmasına gerek görülmemiş herhalde. Zaten Arapça bilen insanlar hangi harfi hangi sesle okuyacaklarını bildikleri için buna gerek görmemiş olabilirler. Belki de Kuran'ın harekelerle yazılması çok sonradan tavsiye edilmiştir, Arapça bilmeyen insanların da kolay okuyabilmesi için. Yine de bu durum Muhammed'den 100 yıl sonra yazıldığı tahmin edilen sayfaların henüz tamamlanmamış olduğunu gösteriyor.
2) Eksik ya da fazla ayetler. El yazmasında sekizinci ayete bakıldığında 77 ayet var, günümüzdeki Kuran'da ise yalnızca 75 ayet. Dokuzunca sureye bakıldığında 130 ayet görüyorsunuz, günümüzdeki Kuran'da 129 ayet var. On birinci surede günümüz Kuran'da 123 ayet söz konusu iken bu eski sayfalarda 122 ayet var. Yirminci sure günümüz Kuran'ında 135 ayet iken, eski sayfalarda 140 ayet var. Yirmi birinci surede günümüz Kuran'ında 112 ayet var, bu eski sayfalarda 111 ayet. Yirmi ikinci sure ise normalde 78 ayet olmasına rağmen eski sayfalarda 74 ayet söz konusu.[1]
Bu kafa karıştırıcı maddeler (özellikle ikincisi), bu ayetlerin günümüzdeki ayetlerle uyuşmadığını ve Birmingham'da çıkarılan Kuran sayfalarının hiçbir şeyin delili olamayacağını yeterince gösteriyor.
Böylesi "milyarları ilgilendiren" bir olayın hiçbir profesör tarafından objektif bir şekilde incelemesi yapılmamış olması da komik bir durum. Ufaktan bir kaynak arayışına girerseniz karşınıza bilmem ne sözlük ve haberi ilk yapan bazı siteler dışında pek bir şey (objektif bir inceleme vs.) çıkmaz. Sayfalar "atayistlere kapak olsun" diyen Müslümanlar ve "yav ne alakası var canım" diyen ateistler kadar hiçbir bilimsel makale tarafından incelenmemiş (ya da ben bulamadım).
Ayrıca kaynaklardaki Kuran hakkındaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
Kaynaklar
- S. Gaber. Kuran Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler. Alındığı Tarih: 21 Temmuz 2022. Alındığı Yer: Youtube | Arşiv Bağlantısı