Kuranda dünya düz olduğu mu yazıyor açıklayarak yazarsanız sevinirim.
merhabalar Ege Sancak
Kuranı Kerim'e göre dünya tasviri şöyledir: dünya düzdür, gökyüzü ise tavandır, bu gökyüzünün üstünde Allah vardır. aslında bu çok bariz bir şekilde kuranda yazmasına rağmen bilimi dinine uydurmak isteyen insanlar tarafından sürekli Arapça şu anlama gelir bu anlama gelir diye laf cambazlıkları yaparak çarpıtmalarını görüyoruz. hemen inceleyelim=
AYETLER
Öyle bir Allah'tır ki size yeryüzünü döşek etmiştir, gökyüzünü tavan.(bakara;22)
rahmanın yaratışında hiçbir uygunsuzluk, aykırılık göremezsin; artık çevir gözünü de bak, gökyüzünde görebilir misin bir yarık, bir çatlak?(mülk;3) burada bariz şekilde gökyüzünün tavan olduğunu hatta ve hatta tavanda hiç çatlak olmadığı için kusursuz bir düzen olduğunu söyler.
Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin çevresini aşıp geçmeye gücünüz yetiyorsa geçin! Ama Allah'ın verdiği bir güç olmaksızın geçemezsiniz ki!(Rahman:33) bu ayet ne kadar mucize diye anlatılsa da aslında bu koruyucu tavanın aşılıp uzaya çıkılamayacağını açık bir şekilde ima ediyor.
O, yeri size döşek yapan....(Taha:53) diye başlayan ayette dünyanın döşek olduğunu(döşek diğer anlamı düz) olduğunu, Yeryüzünü geniş bir alan(düzlük) , dağları da kazık yapmadık mı?(78;6-7) gibi pek çok yerde dünyanın döşek yada düzlük olduğunu vurguluyor.
Ve o gün dağları yerinden sökeriz ve görürsün ki yeryüzü dümdüz olmuş....(kehf;47) ayetten de bariz şekilde görülüyor ki dünya dağlar olmazsa düzlük olur diyor yada 88:20, 91:6, 15:19 gibi ayetlerde dünya halı sermek, enine-boyuna dünyayı yaratmak olarak tasvir ediliyor.
MANTIK HATALARI=
mesela oruç tutulurken gün doğmadan yenilir, gün batıncaya kadar yemek yenmez diye orucu tarif eder(bakara:187) ama Kuran evrensel ise kutuplar için de geçerli olmalı ama kutuplarda bazen aylarca gece yada gündüz olabiliyor. yada namaz kılarken Kabe'ye dönülmesi yuvarlak dünyada kafa karışıklığıdır. Kehf:86 ayette ise güneşin çamura battığı yere gitmiş bir insandan bahseder. düz dünyada güneşin battığı yerler olacaktır elbet ama yuvarlak dünyada böyle bir durum yoktur.
SONUÇ
kuranı kerimde doğrudan ve dolaylı olarak dünyayı düz olarak kabul ettiği su götürmez bir gerçek. yok sarmaktan bahsetmiştir o yüzden dünyayı yuvarlak kabul etmiş gibi içi boş iddaalara takılmamak lazım. bir cümleyi evire çevire başka hale sokmak mantıklı insanların yapacağı iş değil. kendinize şunu sorun: eğer ki bilim yanılıyorsa yoluna başka bir kanun bularak yola devam eder ve kendini değiştirir. eğer sizin dini inancınız yanılıyorsa kendi dini inancınızı değiştirip yola başka bir din ile devam eder misiniz? yoksa yanlış olmasına rağmen evrilmiş çevrilmiş düşüncelere mi inanmaya devam edersiniz?
sağlıklı günler dilerim :)
“Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor.” (39:5)
Bu ayetteki “sarmak” olarak çevrilen kelimenin aslı, Arapça’daki “yükevviru” kelimesidir. Bu kelime, dilimizdeki “küre” kelimesi ile aynı kökten geliyor olup, Arapça’da yuvarlak bir nesne üzerine bir başka nesneyi sarmak anlamında kullanılır. Örneğin; başa sarık sarma fiili “yükevviru” ile ifade edilir.
Seçilebilecek onca kelime arasından bilhassa “yükevviru” kelimesinin seçilmiş olması, Dünya’nın yuvarlak olduğuna dair işaretin zamanı gelince keşfedilmek üzere Kuran’a gizlenmesi olarak yorumlanabilir.
“Ey cinler ve insanlar topluluğu! Göklerin ve yeryüzünün çaplarını aşıp geçmeye gücünüz yetiyorsa aşıp geçin. Ancak üstün bir güçle geçebilirsiniz.” (55:33)
Bu ayette, çap kelimesi çoğul olarak kullanılmıştır. Bunun arkasındaki hikmet ise, Dünya’nın tam bir küre olmaktan ziyade geoid (yani üç boyutlu elips) şeklinde olmasına işaret eder. Mükemmel bir küre, tek bir çapa sahip olacaktır. Kürenin neresinden ölçersek ölçelim, aynı çap değeriyle karşılaşırız. Ancak; bir geoidi ele aldığımızda durum böyle değildir. Geoidin neresinden ölçtüğümüze bağlı olarak, farklı bir çap değeriyle karşılaşabiliriz.
Bu ayette çap kelimesi çoğul kullanılarak, Dünya’nın geoid şeklinde olduğuna dair bir işaret bırakılmıştır.
“Siz ey haşri inkar edenler: Düşünün, sizi yeniden yaratmak mı zor, yoksa gök alemini mi? İşte bakın: Allah onu nasıl da sağlam bina etti! Allah onu direksiz yükseltti ve kusursuz işleyen bir sisteme bağladı. Gecesini karanlık, gündüzünü parlak şekilde açığa çıkardı. Sonra da yeryüzünü yayıp yuvarlattı. Oradan sularını, otlaklarını çıkardı. Dağlarını oturttu.” (79:27-32)
Yeryüzünü yayıp yuvarlatmaya istinaden kullanılmış olan Arapça kelime “deha”dır. Bu da, çok net bir şekilde yuvarlaklık ifade eder. Üstelik; yumurtaya benzer bir yuvarlaklık ifade eder. “Deha” kelimesiyle aynı kökü paylaşan pek çok Arapça kelime, yumurta ve yumurtlamakla ilgilidir.
Hayır bence yanlış bir bilgi hem kuranın mealin de ben daha önce böyle bir şey görmedim dünya geoit şeklindedir ve Allah en güzel şekilde yaratmıştır. Bizler zaten bunu gözlerimizle görüyor kulaklarımızı duyuyoruz her şey en güzel şekilde ve düzenle muhteşem bir düzene sahiptir.