Japon Makağı (Macaca fuscata)
Sadece Japonya'da bulunan ve Eski Dünya Maymunları'ndan olan bu makak türü, kimi zaman "kar maymunu" olarak da bilinir. Bu türün ilginç yanı, maymunlar infratakımı içerisinde, insanlar haricinde, karlı ve soğuk bölgelerde yaşayan tek maymun türü olmasıdır.
Erkekleri yaklaşık 11.3 kilogram ağırlığında olan türün dişileri 8.4 kilo civarındadır. Erkeklerin boyları 57 santimetre kadar, dişilerinse 52 santimetre kadardır. Türün yüzleri pembe renktedir. Tür, -20 dereceye kadar düşen sıcaklıklara dayanabilir.
Türün son derece zeki olduğu bilinmektedir. Japonya'nın Koshima Adası'nda yapılan bir çalışmada, makakların yemesi için bırakılan tatlı patatesleri toplayan Imo isimli bir makak, bu patatesleri bir nehre götürerek yıkamış ve sonrasında bu patatesi tuzlu suya götürerek batırmıştır. Bu, makaklarda ilk defa gözlenmiş ve davranıştır ve besinin temizlenmesi açısından faydalı olduğunu anlamaları üzerine, diğer makaklar tarafında da öğrenilmiş ve popülasyon içerisine bu davranış yayılmıştır. Sonrasında ise bu gelenek nesilden nesile aktarılmıştır.